Annonse
00:00 - 18. august 2017

Dram og karbonader

Bernt Rougthvedt strever med utviskede historiske spor i sin skildring av en av mellomkrigstidens mest dramatiske drapssaker.

Villnis: Bernt Rougthvedts historiske drapsgåte foregår i Pipervikas slumlignende gatestubber, som var et uregulert villnis frem til Rådhuskvartalene ble påbegynt tidlig på 1930-tallet. Foto: Oslo Museum
Annonse

La oss hilse på noen av figurene vi møter i Mordet på lille Mary, Bernt Rougthvedts true crime-bok med handling fra det norske 1930-tallet:

Du har Dagbladets berømte krimreporter Axel Kielland, «med livstrette øyelokk hengende over pupillene», gullpennen som kunne fange tidens avislesere med slående adjektiver og dristige spekulasjoner.

Du har hans Aftenposten-kollega Fridtjof Knutsen, som i tillegg til journalistjobben skrev et trettitall krimromaner sammen med sin kone Lalli, i tillegg til å stå bak like mange festlige samtidsrevyer – da under kunstnernavnet Filius Kanuti.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse