Annonse
00:00 - 25. august 2017

Dagens Europa i fortellinger

Annonse

Slavenka Drakulić: «Once Upon a Time in 1989»

I den seneste utgaven av det tyske, Europa-henvendte tidsskriftet Transit kan vi lese et strålende essay av den kroatiske forfatteren Slavenka Drakulić om de ulike fortellingene som fant sin begynnelse i 1989, og hvordan de kolliderer med hverandre i dagens Europa. Hun skriver at den politiske bruken av identitet vi så på Balkan på 90-tallet, hvor nasjonalitet ble redusert til spørsmål om religion, var et varsel om det som skulle komme, for eksempel når flyktninger blir til vandrende terrortrusler på islams vegne. Teksten er oversatt til engelsk på magasin­portalen Eurozine.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker