Annonse
00:00 - 07. juli 2017

Sannheten i søkemotorene

Annonse

I sin nyeste bok, Everybody Lies, bruker forfatteren Seth Stephens-Davidowitz google-søk som datamateriale for å si noe om amerikanernes skjulte og svært private vaner. Han omtaler Google som det digitale sannhetsserumet og kan skilte med mange interessante funn etter fem års leting.

Skal man tro google-søkene, er nivået av rasisme i USA høyere enn hva man har trodd, det er flere homofile enn hva nasjonale statistikken tilsier, og stadig flere kvinner googler hvordan de kan utføre abort på egen hånd. Stephens-Davidowitz har doktorgrad i økonomi fra Harvard og var tidligere forsker ved Google.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker