00:00 - 14. juli 2017

Mysteriet i omsorgsboligen

I Omsorg følger vi etterforskningen av et mistenkelig dødsfall. Men den største gåten i denne glimrende, lille romanen er hva velferdsstaten gjør med innbyggerne sine.

Omsorgskrim: Kristin Buvik Sivertsen legger opp undersøkelsen av offentlig omsorg som en kriminalroman. Det virker helt på sin plass. Foto: Roger Neumann / NTB Scanpix

Omsorg starter med en høygravid politietterforsker som sitter i tjenestebilen og samler mot til å krysse den glatte parkeringsplassen foran omsorgsboligen der et drap og en voldtekt kanskje har funnet sted.

Kanskje. I løpet av avhørene som fyller det meste av romanen, møter vi flere som forklarer at det politi-rapporten kaller «hendelsene som fant sted i omsorgsboligen natt til tirsdag 17. februar 2015» slettes ikke dreier seg om noe kriminelt. Psykiateren beskriver sin avdøde klient – Rolf Inge – som en svært sannsynlig selvmordskandidat, alene og uten fremtid etter et helt voksenliv i psykiatrien. Birgitte, som hevder hun er blitt voldtatt, virker stadig mer ravende gal i det korte avhøret etterforskeren får gjennomført.

 

Annonse