Annonse
00:00 - 07. juli 2017

Åpner for å dekode Hamsuns psykoanalyse

Nasjonalbiblioteket åpner for nye forsøk på å tyde notatene fra Knut Hamsuns psykoanalyse. – Ja takk, sier internasjonale Hamsun-forskere.

Avventende: – Vi har ingen konkrete planer om å dekode Hamsun-dokumentene på eget initiativ, men ville synes det var spennende om noen andre tok initiativ til det, sier Hege Stensrud Høsøien, direktør for fag og forskning ved Nasjonalbiblioteket om notatene fra Hamsuns psykoanalyse i 1926. Bildet er tatt ti år senere. Foto: Anders Beer Wilse / Norsk Folkemuseum
Annonse

« Nå er jeg ganske nysgjerrig på innholdet», sier Dean Krouk.

Den amerikanske litteraturforskeren, som underviser i nordisk litteratur ved universitetet Wisconsin-Madison i USA, er overrasket over artikkelen i forrige ukes Morgenbladet, som dokumenterer at de påstått «hemmelige» dokumentene fra Nobelprisvinner Knut Hamsuns psykoanalyse finnes tilgjengelig på Nasjonalbiblioteket i Oslo.

Krouk har forsket på Hamsuns nazisme, og gir til høsten ut en bok om fascisme i norsk litteratur. Han mener Nasjonalbiblioteket bør gjenoppta arbeidet med å finne noen som kan tyde notatene.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse