Annonse
00:00 - 30. juni 2017

Fritt Ord kjøper Litteraturhuset

Stiftelsen Fritt Ord har muligens reddet sitt hjertebarn fra døden.

– Viktig institusjon: Fritt ord og styreleder Grete Brochmann vil sørge for at Litteraturhuset i Oslo lever videre. Arkivfoto: Katinka Hustad
Annonse

Onsdag kunne Litteraturhuset i Oslo og daglig leder Andreas Wiese «med stor glede» melde at Stiftelsen Fritt Ord har kjøpt Litteraturhuset for 160 millioner spreke kroner.

− Med Fritt Ord som eiere har vi sikret oss et utgangspunkt for langsiktig og stabil drift, og ikke minst uavhengighet. Det vil si at vi kan drive med større trygghet og frihet, sier Wiese.

Bakgrunnen for oppkjøpet var at husets tidligere eier, Entra, ønsket å selge. Det børsnoterte eiendomsselskapet har eid Litteraturhuset hele veien. Ifølge Fritt Ords styreleder, Grete Brochmann, tok Fritt Ord grep blant annet på grunn av en mulig fare for at andre potensielle kjøpere hadde helt andre planer for huset.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.