Annonse
00:00 - 05. mai 2017

Vill, fri og modig

Karl Ove Knausgård viser frem sjeldent utstilte Munch-bilder på Munchmuseet. Han ser ikke bort fra at noen av dem kanskje er riktig dårlige.

Flerstemmig: Karl Ove Knausgårds nye bok om Munch inneholder også intervjuer, med blant andre billedkunstner Vanessa Baird og kunstkritikeren Stian Grøgaard. – Jeg ville ikke låse kunsten hans til meg selv og mitt eget blikk – det er veldig begrenset, sier Knausgård.
Annonse

I et par år nå har Karl Ove Knausgård fordypet seg i Edvard Munch. Lørdag 6. mai skal han vise frem resultatet: Da åpner utstillingen Mot skogen på Munchmuseet i Oslo, fulgt av en bok om Munchs bilder, Så mye lengsel på så liten flate.

Mot skogen inngår i Munchmuseets serie med nye perspektiver på Norges mest kjente maler. Etter kunstteoretikeren Mieke Bal er Knausgård den andre som har fått hele museets samling, som består av mer enn 1700 verk, til disposisjon.

Knausgård har valgt bort de mest ikoniske motivene – de som er så kjente at vi ikke lenger virkelig ser dem – og i stedet fokusert på utypiske bilder, flere har aldri vært vist tidligere.

Annonse