Annonse
00:00 - 19. mai 2017

Permanent skamløst

Voks vil være et tidsskrift for alle som er interessert i det flerkulturelle – og for redaktørens mor.

Redaktør: Teuta Dibrani. Foto: Julie Pike
Annonse

Det har sprunget en ny gren på det norske tidsskrifttreet. Voks heter det, og beskriver seg selv som «et litterært tidsskrift med minoritetsbakgrunn», og som et sted der ferske skribenter kan gro seg større. Redaksjonen består overveiende av kvinner, de aller fleste med utenlandskklingende navn, og de er unge, i midten av 20-årene. Det første nummeret ble utgitt i forrige uke.

Skamløst. Vi ringer redaktør Teuta Dibrani, og får en prat med henne mens hun har pause i barnehagen der hun jobber. Dibrani forteller at ideen til tidsskriftet kom for omtrent et år siden, da de såkalte Skamløs-jentene entret offentligheten, unge kvinner med minoritetsbakgrunn som blant annet tok et oppgjør med æreskulturen innenfor muslimske miljøer i Norge:

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse