Annonse

Annonse

00:00 - 19. mai 2017

Permanent skamløst

Voks vil være et tidsskrift for alle som er interessert i det flerkulturelle – og for redaktørens mor.

Redaktør: Teuta Dibrani. Foto: Julie Pike

Det har sprunget en ny gren på det norske tidsskrifttreet. Voks heter det, og beskriver seg selv som «et litterært tidsskrift med minoritetsbakgrunn», og som et sted der ferske skribenter kan gro seg større. Redaksjonen består overveiende av kvinner, de aller fleste med utenlandskklingende navn, og de er unge, i midten av 20-årene. Det første nummeret ble utgitt i forrige uke.

 

Skamløst. Vi ringer redaktør Teuta Dibrani, og får en prat med henne mens hun har pause i barnehagen der hun jobber. Dibrani forteller at ideen til tidsskriftet kom for omtrent et år siden, da de såkalte Skamløs-jentene entret offentligheten, unge kvinner med minoritetsbakgrunn som blant annet tok et oppgjør med æreskulturen innenfor muslimske miljøer i Norge:

– Jeg og venninnen min Liridona (Liridona Qaka, redaksjonsmedlem i Voks, red. anm.) snakket om de artiklene og hvor utrolig gøy vi syntes det var at de kom frem. Og så fikk vi lyst til å opprette en slags plattform som kunne tillate mye av det samme.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse