Annonse

Annonse

00:00 - 19. mai 2017

Permanent skamløst

Voks vil være et tidsskrift for alle som er interessert i det flerkulturelle – og for redaktørens mor.

Redaktør: Teuta Dibrani. Foto: Julie Pike

Det har sprunget en ny gren på det norske tidsskrifttreet. Voks heter det, og beskriver seg selv som «et litterært tidsskrift med minoritetsbakgrunn», og som et sted der ferske skribenter kan gro seg større. Redaksjonen består overveiende av kvinner, de aller fleste med utenlandskklingende navn, og de er unge, i midten av 20-årene. Det første nummeret ble utgitt i forrige uke.

Skamløst. Vi ringer redaktør Teuta Dibrani, og får en prat med henne mens hun har pause i barnehagen der hun jobber. Dibrani forteller at ideen til tidsskriftet kom for omtrent et år siden, da de såkalte Skamløs-jentene entret offentligheten, unge kvinner med minoritetsbakgrunn som blant annet tok et oppgjør med æreskulturen innenfor muslimske miljøer i Norge:

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse