Annonse
00:00 - 19. mai 2017

Permanent skamløst

Voks vil være et tidsskrift for alle som er interessert i det flerkulturelle – og for redaktørens mor.

Redaktør: Teuta Dibrani. Foto: Julie Pike
Annonse

Det har sprunget en ny gren på det norske tidsskrifttreet. Voks heter det, og beskriver seg selv som «et litterært tidsskrift med minoritetsbakgrunn», og som et sted der ferske skribenter kan gro seg større. Redaksjonen består overveiende av kvinner, de aller fleste med utenlandskklingende navn, og de er unge, i midten av 20-årene. Det første nummeret ble utgitt i forrige uke.

Skamløst. Vi ringer redaktør Teuta Dibrani, og får en prat med henne mens hun har pause i barnehagen der hun jobber. Dibrani forteller at ideen til tidsskriftet kom for omtrent et år siden, da de såkalte Skamløs-jentene entret offentligheten, unge kvinner med minoritetsbakgrunn som blant annet tok et oppgjør med æreskulturen innenfor muslimske miljøer i Norge:

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.