Annonse

Annonse

00:00 - 19. mai 2017

«For liberals, is it time to move to Norway?» NEI!

Kulturkritikeren Lee Siegel skrev nylig en kommentar som toppet mest lest-listen i The New York Times om hvordan han drømmer om å flykte til Norge. I motsetning til hjemlandet, hvor post-faktatakter og anti-demokratiske krefter og Donald Trump herjer vilt, har Norge gratis helsevesen og høyere utdanning og «den oljerike regjeringen har spart omtrent 170 000 $ for hver av sine borgere for en regnværsdag». Til denne nyfrelste Michael Moore-typen, vil notisredaksjonen bare påpeke at regjeringen sluker av oljefondet for å finansiere skattekutt, universitetsundervisningen er kanskje gratis, men fortsatt undermåls – og hvis ikke Anders Anundsens skrytefilm er postfakta, så vet ikke vi hva som er det.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse