00:00 - 12. mai 2017

Filosofi på t-banen

Inger Christensen: Hemmelighetstilstanden. Pax, 2017

Poesi fra en helt annen kant finner vi i den første oversettelsen til norsk av Inger Christensens essaysamling Hemmelighetstilstanden. Boken ble den siste utgivelsen til den danske poeten som før sin død i 2009 stadig oftere ble nevnt som kandidat til Nobels litteraturpris. At den fikk en svært god mottagelse i Danmark er lett å forstå. Her finnes innsikter og lesefrukter som bare er mulig å komme til etter et langt liv i litteraturens og språkets tjeneste – som det mesterlige essayet der Christensen diskuterer tilfeldighetens rolle i livet ut fra en samtale hun overhørte mellom to eldre damer på t-banen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse