00:00 - 05. mai 2017

Blokkdannelse

Med instagramtråling og anstendige honorarer skal det nye tegneserieforlaget bygges.

Blokk Forlag drives av Anja Dahle Øverbye og Ingrid Flognfeldt Brubaker. Foto: Renate Madsen.

Hvordan starte en forlagsportefølje? Ferske Blokk Forlag begynner med begynnelsen, en tegneserieantologi kalt Byrjing. I den har forlagssjefene Anja Dahle Øverbye og Ingrid Flognfeldt Brubaker samlet bidrag fra 11 serieskapere og en forfatter som har latt seg inspirere av nøkkelordet «byrjing»: Alt fra spett til dødsfall, nye kaffetraktere, hamskifte og samlivsbrudd er å finne mellom de fargerike permene. Noen av seriene er ordløse, andre danske eller engelskspråklige.

– Bortsett fra at alt er i svarthvitt, er fellesnevneren at det er ting vi liker, sier Brubaker.

– Vi er veldig fornøyde med at det var så sprikende, sier Øverbye.

Annonse