Annonse

Annonse

00:00 - 21. april 2017

Olaf Haagensen: Virkeligheten i Umeå

En ny norsk roman innhentes av virkeligheten i Umeå, skriver Olaf Haagensen.

Rett før påsken satte inn kunne man lese nyhetsrapporter om at Judiska föreningen i Umeå i Nord-Sverige stenger lokalene sine etter trusler og trakassering fra nynazister. Foreningen telte ikke mer enn rundt 60 medlemmer – i en by med 83 000 innbyggere.

«Antisemittismen har ikke kommet til Umeå og Nord-Sverige i det siste. Den har vært der hele tiden. Nå har den blitt synlig fordi jødene ble synlige», uttalte Ervin Kohn, forstander i Det Mosaiske Trossamfund i Oslo, til Vårt Land i forbindelse med saken (7. april).

 

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse