Annonse

Annonse

00:00 - 21. april 2017

Alt dét om igjen?

Sondre Midthun fremviser ikke den nødvendige skrivetekniske kompetansen i sin ambisiøse og omfangsrike andrebok.

Oppfølger: Sondre Midthun vender tilbake til personene og premisset fra debutromanen. Foto: Kjell R. Strøm

Sondre Midthun, som i 2011 debuterte med romanen Kom aldri nærmere, er nå ute med en oppfølger vi helst skulle vært foruten. Mens debutromanen var en fortettet, symbolladet og stilisert barndomsberetning fra de nordnorske grender, full av jord, myr og håndfast skitt, er årets roman, Farvel til alt dét, en pregløs, ukonsentrert, språklig konvensjonell og direkte uttværende realistisk roman som det går tretten av på dusinet.

 

Løgn på løgn. Kom aldri nærmere hentet sin kraft fra det uuttalte, fra ufullstendige scener og handlinger som fikk stå uforklart. Hovedpersonen og jeg-fortelleren så sin tyranniske far drukne familiens hund, og fra denne enkle scenen rullet Midthun opp et portrett av en beskadiget familie. Etter farens tilsynelatende tilfeldige død kulminerte romanen i et psykologisk mysterium: Var det et symbolsk hevnmotiv som fikk hovedpersonen til i all hemmelighet å gravlegge sin far under isen, eller var det tvert imot for å imøtekomme farens ønske om å ende sine dager ved vannet?

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse