Annonse
00:00 - 17. mars 2017

Vi må snakke om Heidegger, igjen

Det nye nummeret av Vinduet er viet filosofen Martin Heideggers kontroversielle notatbøker fra nazitiden.

Nazifortid: Martin Heidegger var medlem av NSDAP fra 1933–1945. Foto: Getty Images
Annonse

– Svært mange av de filosofene som i dag er toneangivende – Sloterdijk, Badiou, Zizek, Agamben, Butler, Derrida, Irigaray – står i betydelig gjeld til Heidegger. Hans innflytelse er og har vært enorm, sier Preben Jordal.

Som redaktør for litteraturtidsskriftet Vinduet er han aktuell med et nytt nummer viet det filosofiske verket til tyske Martin Heidegger (1889–1976), eller nærmere bestemt den delen av verket som kalles Heideggers Svarte hefter, og som har skapt mye bølger i det internasjonale filosofimiljøet de siste to–tre årene.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker