Annonse
00:00 - 17. mars 2017

Roy Jacobsen nominert til Booker-prisen

Roy Jacobsen. Foto: Ulf Andersen/Getty Images
Annonse

Denne uken ble nominasjonene til prestisjetunge The Man Booker International Prize for 2017 offentliggjort. Blant de tretten nominerte forfatterne er det én nordmann, Roy Jacobsen, som er nominert for romanen De usynlige fra 2013. Morgenbladets kritiker delte ikke det norske anmelderkorpsets begeistring for Jacobsens skildring av det harde livet på Barrøy i Nordland anno 1913. Her i avisen stod det blant annet at romanen «mislykkes fordi fortellerstemmen virker utidsmessig» og «strør rundt seg med godkjøpstanker».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent
Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.