Annonse
00:00 - 31. mars 2017

Kjærlighet i folkevandringenes tid

Exit West ser folkevandringene i et forfriskende langt tidsperspektiv, skriver Olaf Haagensen.

Annonse

Forestill deg at det finnes dører rundt omkring i verden man kan gå gjennom og komme ut et helt annet sted på kloden. I det ene øyeblikket står du – la oss si – midt i Trondheim, bare for i det neste å befinne deg i Hongkong. Slike påfunn overrasker kanskje ikke når man leser et eventyr, eller ser noe fra science­ fiction-katalogen til Netflix, men man forventer det ikke når man sitter med en antatt «seriøs» roman om den globale flyktningkrisen mellom ­hendene.

Enda større er overraskelsen når man leser videre, og det blir klart at premisset – magiske dører – ikke oppleves som outrert. Tvert imot gir det opphav til en smart og varm roman som bidrar til en genuin utvidelse av det forestillingsrommet migrasjons- og flyktningdebatten utspiller seg i.

Annonse