Annonse
00:00 - 24. februar 2017

Vått vill vest

En reportasje legger ut på de syv hav for å bli true crime-bok. Bærer det til land?

Skumle typer: Mannskapet på piratskipet Thunder har stilt seg opp ved rekka og banker med jernrør. Foto: Simon Ager.
Annonse

Vi skal på tur! Men hvor går ferden? Jo, vi skal til et «avsidesliggende helvete med de verste vindene og de høyeste bølgene på verdens hav», et sted der breddegradene har kjælenavn som the Screaming Sixties, the Furious Fifties og the Roaring Forties, og hvor vi underveis får stifte bekjentskap med «en av de dødeligste og mest destruktive syklonene på den vestlige halvkule noensinne».

Dette er et univers hvor havner er «travle», frisyrer er «gutteaktige», kapteinslugarer er «dunkle» og kjevepartier er «markerte». Vi blir kjent med etterforskere som kan tolke fiskeredskaper som om de var DNA-profiler, og vi møter skurker med «forkjærlighet for luksuriøse leiligheter, dyre restauranter og raske biler» (høres shady ut, spør du meg).

Hvis noen fortsatt er i tvil om hva slags miljø de har havnet i, kan et knippe kapitteloverskrifter hjelpe trege lesere på vei: «Spøkelsesskipet», «Oppgjøret», «Et skittent spill», «En vegg av død».

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse