00:00 - 24. februar 2017

Oppsiktsvekkende norsk nominering

Denne uken ble nominasjonene til Nordisk råds litteraturpris klare. Den prestisjetunge prisen utdeles årlig, og går til et skjønnlitterært verk skrevet på et av de nordiske språkene. Fra Norge er Vigdis Hjorth nominert for romanen Arv og miljø og – langt mer oppsiktsvekkende – Henrik Nor-Hansen for romanen Termin. En fremstilling av vold i Norge. Sistnevnte fikk bare to avisanmeldelser da den utkom i fjor og lite annen oppmerksomhet. Romanen tar for seg livet til Kjetil Tuestad, en elektriker ved Rosenberg verft i Stavanger som på slutten av 1990-tallet blir utsatt for blind vold.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse