Annonse

Annonse

00:00 - 17. februar 2017

Nyheter om Lorcas lik

Foto: Pablo Blazquez Dominguez / Getty Images

I en serie notiser har Morgenbladet fulgt forsøket på å finne liket til den spanske poeten og dramatikeren Federico García Lorca, som ble drept noen dager før borgerkrigen i Spania brøt ut i 1936. De siste par årene har det kommet flere nyheter om dødsfallet, for eksempel dokumenter som viser at fascistene, som antageligvis drepte ham, ikke likte at Lorca var sosialist eller homofil («en moralsk villfarelse»). I tillegg er det blitt foretatt en tredje utgraving etter Lorcas lik, i Alfacar ved Granada, men denne ble stoppet i høst. Onsdag kom en rapport fra arkeologene, ifølge avisen Ideal. De mener det er sannsynlig at Lorcas lik ble gravd opp kort tid etter skytingen i 1936, før liket forvandlet seg til et skjelett.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse