Annonse
00:00 - 10. februar 2017

Gammel fremtid

Dystopiske klassikere er igjen blitt bestselgere.

Annonse

Det er ikke bare de tradisjonelle nyhetsmediene som opplever et økonomisk oppsving, i form av høyere abonnementstall, med Donald Trumps inntreden i Det hvite hus og alt snakket om fake news. Også den dystopiske litteraturen gjør det bra.

I skrivende stund ligger George Orwells 1984 (1949) på fjerdeplass på nettbokhandelgiganten Amazons bestselgerliste. Blant de hundre mest solgte bøkene finner vi også Sinclair Lewis’ satiriske roman It Can’t Happen Here (1935), om hvordan en Hitler-aktig politiker blir valgt til president i USA, Aldous Huxleys Brave New World (1932) og Ray Bradburys Fahrenheit 451 (1953), om en fremtid der bøker er forbudt og brennes av egne brannmenn.

Før jul kom 1984 i ny norsk oversettelse og nå foreligger også Brave New World i ny oversettelse. Begge bøker er oversatt av Bjørn Alex Herrman. Vi ringer for en liten prat.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse