00:00 - 10. februar 2017

150 år med terrorisme

Terror er propaganda med våpen, sier Nick Sitter. Man trenger tid og tålmodighet for å bekjempe den.

I historisk lys: Professor Nick Sitter har fulgt terrorisme og bekjempelsen av den gjennom ulike faser fra 1800-tallet og frem til i dag.

Minst 19 drept av selvmordsbomber i Kabul. Islamister pågrepet for terrorplaner i Tyskland. Egypter sto trolig bak terrorangrep ved Louvre. Meldinger som disse strømmer ut, nærmest daglig, via massemedier verden over. Skrekk og ødeleggelse, alltid i øyeblikket. Men hva kan vi lære av terrorismens historie? Kan terrorisme faktisk fungere? Og hvordan kan den egentlig bekjempes?

Dette har professor ved Handelshøyskolen BI i Oslo, Nick Sitter, forsøkt å finne ut. I en fersk bok som rett og slett heter Terrorismens historie, tar han for seg fenomenet fra det først oppsto rundt 1870.

For terrorisme er et relativt ferskt begrep, historisk sett.

Annonse