Annonse
00:00 - 06. januar 2017

Sørumsand-sagaen

Thomas Marco Blatts overgang fra dikt- til roman-formatet knaker i sammenføyningene.

Uanstrengt: Thomas Marco Blatt turnerer ung famling med mer varme enn mange andre, i et klart og uanstrengt språk. Foto: Rolf M. Aagaard
Annonse

I Thomas Marco Blatts første forsøk i romansjangeren, Varsjøen, møter vi Morten Bodrum: tidligere bruktbilselger og reklamebyråmann i farens firma, nå arbeidsledig tobarnsfar med en tannlegekone som akker seg over hans tiltaksløshet og konsekvent omtaler parproblemene deres i typisk samlivsspaltesjargong som «situasjonen vår».

«Situasjonen» er med andre ord allerede ustabil når barndomsvennen Tommy Lystad ut av ingenting legger igjen en beskjed på svareren til Morten og slik ripper opp i de uklare omstendighetene rundt storebrorens drukningsdød ved Varsjøen tyve år tilbake i tid. Oppringningen blir i seg selv en vekker: Etter litt om og men rister Morten av seg nummenheten og setter seg i bilen klar for å oppsøke barndomsvennen utfra lite annet enn vage indisier om hvor han befinner seg i landet.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.