Annonse
00:00 - 27. januar 2017

Å skrive med skarpt

I mine bøker er det kamp, strid på kniven, sier Linda Boström Knausgård. – Skal det først være vondt, skal det være storslagent vondt, forteller forfatteren som lar seg inspirere av August Strindberg, Bibelen og den norske tv-serien Skam.

Episk: Linda Boström Knausgård har et nært forhold til de bibelske fortellingene. Nå står Koranen for tur: – Jeg er helt solgt på fortellingen om Isak og Ismail. Jeg skal skrive et teaterstykke for Stockholms stadsteater, og vurderer faktisk om stykket skal ta opp stoff fra Koranen og hete «Isak og Ismail».
Annonse

– Selv har jeg ingen prosjekter utover å lage bra kunst, jeg vil ikke predike om noen ting, men sånn kan kunst også fungere, sier Linda Boström Knausgård.

Vi snakker om den norske tv-serien Skam, som i sin tredje sesong lot en av hovedpersonene komme ut med diagnosen bipolar lidelse.

– Å se den var befriende, det løftet noe av meg å tenke at endelig får andre se noe om hvordan det er, og kanskje forstå litt mer, sier forfatteren som har vært åpen om at hun har samme diagnose.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.