Annonse
00:00 - 27. januar 2017

Å skrive med skarpt

I mine bøker er det kamp, strid på kniven, sier Linda Boström Knausgård. – Skal det først være vondt, skal det være storslagent vondt, forteller forfatteren som lar seg inspirere av August Strindberg, Bibelen og den norske tv-serien Skam.

Episk: Linda Boström Knausgård har et nært forhold til de bibelske fortellingene. Nå står Koranen for tur: – Jeg er helt solgt på fortellingen om Isak og Ismail. Jeg skal skrive et teaterstykke for Stockholms stadsteater, og vurderer faktisk om stykket skal ta opp stoff fra Koranen og hete «Isak og Ismail».
Annonse

– Selv har jeg ingen prosjekter utover å lage bra kunst, jeg vil ikke predike om noen ting, men sånn kan kunst også fungere, sier Linda Boström Knausgård.

Vi snakker om den norske tv-serien Skam, som i sin tredje sesong lot en av hovedpersonene komme ut med diagnosen bipolar lidelse.

– Å se den var befriende, det løftet noe av meg å tenke at endelig får andre se noe om hvordan det er, og kanskje forstå litt mer, sier forfatteren som har vært åpen om at hun har samme diagnose.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse