Annonse
00:01 - 13. januar 2017

Mer Duras på norsk

Annonse

Mikroforlaget Transfer utgir i disse dager Marguerite Duras’ aller siste bok, Det er alt, som ble avsluttet tre dager før hun døde i mars 1996. Det er alt er en dagbok fra Duras’ to siste leveår, skrevet i samarbeid med partneren Yann Andréa Steiner, og arter seg dels som en samtale mellom de to, dels som en serie karakteristiske Duras-utsagn – om kjærlighet, begjær, barndom og ikke minst døden. Boken er oversatt av Silje Aanes Fagerlund (som tidligere har oversatt Duras’ Å skrive, utgitt av Transfer i 2014) og er utstyrt med et etterord av forfatter Anne Helene Guddal. Vi unner oss et sitat: «Jeg ville si deg / at jeg elsket deg. / Rope det. / Det er alt.»

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Men da forfatteren debuterte med romanen Falketårnet i 1985, var det omvendt.