Annonse
00:01 - 13. januar 2017

Kunsten å underdrive

Forlagsgründer Arno Vigmostad skildrer seg selv og kompanjong Bjerke som to troskyldige studenter som nærmest har spart seg til suksess. Det er ingen grunn til å undervurdere dem.

Foreleggerduo: Arno Vigmostad og Arnestein Bjørke på forlagets lager Bergen. Foto: Eirik Brekke/Bergens Tidende/NTB Scanpix
Annonse

Boken Gründerår har stive permer, smakfullt smussomslag og forsatsblad av samme høye kvalitet. Forfatternavnet og tittelen er midtstilt og trykket i en lys brun jordfarge som står vakkert til den diskrete grå fargen på det nesten kartongtykke, matte smussomslaget. Ikke noe forfatterfotografi er gjengitt på første omslagsflapp, bare helt nødtørftig forfatteropplysninger om at Arno Vigmostad (født 1969) er forlegger og siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Bokens ytterverker er toppet av kapitelbånd – forlengelsen av heftehyssingen som binder sammen leggene – i gull. Når ble det sist produsert kapitelbånd i gull på en norsk bok? Her har landets quizmastere et spørsmål til fri avbenyttelse som få, om noen, vil kunne svare på.

Sober og klassisk. Tro ikke at det bare er innpakningen som er førsteklasses. Materien består av lekkert Munken Lynx 100 gram, i en klarhvit, ikke en helhvit versjon, altså med en litt kremet nyanse over mot offwhite. Munken Lynx 100 gram er et ubestrøket designpapir som gir et ekte, naturlig og genuint inntrykk, ifølge produsenten. For en gangs skyld snakker reklamen sant.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Men da forfatteren debuterte med romanen Falketårnet i 1985, var det omvendt.