Annonse
00:00 - 09. desember 2016

Uferdig om godt emne

Skipsreder, krigshelt og gründer Erling Lorentzens liv er godt stoff for en biograf. Men forlaget har ikke hjulpet forfatteren helt i mål.

Laftet eukalyptus: I 1999 viste Erling Lorentzen og prinsesse Ragnhild stolt frem sin norskinspirerte hytte i den brasilianske fjellheimen. Paret var bosatt i Brasil i over femti år. Foto: Christian Fougner/VG/NTB Scanpix
Annonse

Erling Lorentzen, krigshelt, gift med kongens søster, medlem av et familiedynasti med økonomisk virksomhet over hele verden, gründer og seiler, er et ypperlig emne for en biografi.

Forfatteren, Stig Arild Pettersen, er debutant, master i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen og Colombia University i New York. Han har bodd og arbeidet i Brasil, og det må ha vært en stor fordel siden Erling Lorentzen virket der i over femti år. Han har uten tvil gjort en bra jobb med å spore opp kilder og ikke minst satt seg inn i Lorentzen-familiens mangfoldige virke. På omslagsinnbretten opplyser forlaget at Pettersen også er seiler. Lesere som er ute etter ramsalte skipperskrøner fra det hjemlige Hankø til den blå Atlanteren, blir nok likevel skuffet.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse