Annonse
00:00 - 23. desember 2016

Religiøs kitsch

Annonse

Himmelen i hverdagen – religiøse oljetrykk 1850-1920 Terje Bodin Larsen og Harald Solberg (red.)

Nå i julen passer det fint å ta et dypdykk i det religiøse oljetrykkets historie, og det kan gjøres enten ved å stikke innom Bomuldsfabrikken Kunsthall i Arendel, eller ved å skaffe seg boken utgitt i anledning utstillingen. For nettopp oljetrykkene, ofte kalt religiøs kitsch, har alltid vært et viktig element i hvermannsens religiøsitet. Likevel er det i liten grad behandlet i kunst- og kulturhistorien, skriver en av bokens redaktører, Terje Bodin Larsen, hvis private kitschsamling er en del av utstillingen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse