Annonse
00:00 - 16. desember 2016

Det kom et skip til Vesten

Document Forlag kroneruller utgivelsen av en innvandringskritisk romanklassiker om hvordan Europa går til grunne i en strøm av fattige mennesker fra India. Bør Kulturrådet kjøpe den inn til landets biblioteker?

Fiksjon og virkelighet: Jean Raspails roman De helliges leir (1973) leses opp mot flyktningkrisen i fjor. Her ser vi en båt ankomme den greske øya Lesbos. Foto: Carl Court / Getty Images
Annonse

«Det er en roman om Vestens selvfornedrelse, om omfavnelsen av en ideologi som ser på det vestlige mennesket som mindreverdig sammenlignet med andre raser.»

Slik beskriver Hans Rustad, sjef for Document Forlag og redaktør for det tilknyttede nettstedet Document.no, boken han utgir i disse dager: De helliges leir, av den franske forfatteren Jean Raspail (f. 1925).

De helliges leir utkom første gang i 1973, og har siden kommet i flere utgaver, senest i 2011 da den gikk inn på de franske bestselgerlistene. Totalt har den solgt 110 000 eksemplarer i Frankrike siden første utgivelse, ifølge nyhetsnettsiden Mediapart. Romanen er også oversatt til en rekke språk, deriblant engelsk og tysk.

Annonse