Annonse
00:00 - 18. november 2016

Utgraving av liv

Ida Hegazi Høyer skriv smart og sanseleg om nærheit i det framande.

Tre møte: I årets bok tar Ida Hegazi Høyer utgangspunkt i menneske som møtest tilfeldig.
Annonse

Lagar ein seg eit liv? Eller finst det der frå før? Handlar livet eigentleg om å grave det møysommeleg fram, slik òg Dag Solstad reflekterer over når han diskuterer det å skrive romanar i Armand V. Fotnoter til en uutgravd roman (2006), at verket er noko som allereie er skrive og at forfattaren er den som finn? Ja, at livet handlar om å samle saman og forme alle tilfeldigheiter og banalitetar som vel kan seiast å vere råmaterialet i dei fleste liv – og at livet slik sett òg er eit slags kunstverk. Om ein ser litt stort på det.

Ida Hegazi Høyers femte bok, Historier om trøst, består av tre særdeles velskrivne historier utan tittel. Alle tar dei utgangspunkt i menneske som møtest tilfeldig, samtidig som vi forstår at ingenting hos Høyer berre skjer ved slump: «For å møte må man lete. Må man fremstå som man tilbyr. Må man treffe med både varm og kjølig riktighet, balanse mellom åpenhet og kamuflasje.»

 

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse