00:01 - 02. desember 2016

Farvel til Thomas Quick

Han var Nordens verste seriemorder. Så ble han renvasket. Kan vi stole på selvbiografien til Sture Bergwall, bedre kjent som Thomas Quick?

Den indre krets: I april 1996 var etterforskningsleder Seppo Penttinen (fra venstre), Thomas Quick, forsvarsadvokat Claes Borgström og psykoterapeut Birgitta Ståhle på befaring i Fjell i Drammen, der niåringen Therese Johannessen hadde forsvunnet i 1988. Thereses mor var en av de mange pårørende som aldri trodde på Quicks tilståelser. Foto: Sven Erik Røed/NTB Scanpix

Espen Hauglid forteller mer om Quick-saken på Morgenbladets podcast. Abonner via Itunes eller lytt her: 

En sommerdag i 1992 sto en mislykket svensk bankraner i ettromsleiligheten han skulle få flytte til, noen kilometer fra mentalsykehuset der han var innlagt. Han ville ikke ha sitt eget navn på ringeklokken – det var for belastet. Så han tok morens etternavn, og et fornavn han syntes klang bra. Sture Bergwall ble til Thomas Quick.

Annonse