Annonse
00:00 - 25. november 2016

– Bateman ville ikke stemt Trump

I American Psycho skrev han om en narsisstisk seriemorder som dyrket Donald Trump. 25 år senere har Bret Easton Ellis funnet en ny stemme.

Hjemmekontor: Bret Easton Ellis føler seg av og til som en surmulende gubbe, i podcasten sin mener han mye om det meste innen populærkultur.
Annonse

– Vet du hva jeg skrev på Twitter etter å ha sett Donald Trumps tale valgnatten, spør Bret Easton Ellis. – «Somewhere Patrick Bateman is smiling».

Forfatteren, som er best kjent for sin kontroversielle roman American Psycho, med den psykotiske seriemorderen Patrick Bateman i hovedrollen, sitter tilbakelent i kontorstolen sin med utsikt over Beverly Hills i ryggen. Leiligheten hans er sparsommelig innredet, og minner mer om et hotellrom enn et sted han har bodd de siste ti årene.

Det er gått tre dager siden det amerikanske valget, og Ellis humrer for seg selv når han tenker på sin mest berømte romankarakters store fascinasjon for Donald Trump. Den narsissistiske morderen i American Psycho har nemlig Trump som sin ledestjerne og Trumps bok The Art of the Deal på skrivebordet.

Annonse