00:00 - 21. oktober 2016

Pikene på broen …

… ble bestialsk drept ved midnatt! Tegneren Steffen Kverneland romandebuterer med en vampyrfortelling der Edvard Munch og hans malerier spiller nøkkelroller.

Fire nyanser av svart: Edvard Munch hadde blod og død på hjernen, sier Steffen Kverneland. Selv er han en munter fyr.

Det begynte som en spøk. Steffen Kverneland hadde sammen med kollega Lars Fiske fått gode kritikker for sine fem Kanon-tegneserier. Dette var faglitteratur i tegneserieformat, der Kverneland og Fiske laget hver sine kapitler om kunstnerne Edvard Munch og Kurt Schwitters.

– Men de ble alltid klassifisert som smale. Det irriterte fletta av meg. Tegneserier som ikke var superhelter eller avisvitser, var per definisjon smalt. Så var jeg i London med kånå, sier Kverneland på Haugesund-dialekt.

– Hun er veldig glad i Jane Austen. Stolthet og fordom, for eksempel. Så kom jeg over en pocketbok som het Mr. Darcy, Vampire, og tenkte: Herregud, så dumt! Men den selger sikkert i bøtter og spann. Om jeg gjør noe sånt, som var jævlig dumt, med Munch … kanskje det ikke ville blitt regnet som smalt lenger? Og plutselig kom det: Munch som vampyr!

Annonse