Annonse
00:00 - 14. oktober 2016

Ilden sist gang

Bjørn Stærk utfordrer sekulær vanetenkning i ny bok om Jesus.

Bjørn Stærk. Foto: Stein J. Bjørge/Aftenposten/NTB Scanpix
Annonse

Nordmenn er blitt religiøse analfabeter, skrev Alf van der Hagen i sin dialogbok om tro i fjor, ute av stand til å kjenne igjen de religiøse og bibelske motivene som gjennomsyrer den europeiske kulturarven. En lignende tese har vært med å motivere Å sette verden i brann: En ateist skriver om Jesus, den nye boken til forfatter og Aftenposten-spaltist Bjørn Stærk.

Stærk har over lengre tid skrevet om religion og religionsdebatt. Han har utfordret oppfatningen om at verden blir stadig mer sekulær, skrevet om den kristenkonservative minoriteten i Norge, og konfrontert det han kaller «uvitende og slurvete religionskritikere».

Mye av dette gir gjenklang i boken, som dels fremstår som et opplysningsprosjekt for ikke-troende, en guidet tur i kristen historie og teologi, og dels som et forsvar for visse kristne begreper som ifølge Stærk er blitt litt for lettvint forkastet av vår sekulære samtid.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.