Annonse
00:00 - 14. oktober 2016

Ilden sist gang

Bjørn Stærk utfordrer sekulær vanetenkning i ny bok om Jesus.

Bjørn Stærk. Foto: Stein J. Bjørge/Aftenposten/NTB Scanpix
Annonse

Nordmenn er blitt religiøse analfabeter, skrev Alf van der Hagen i sin dialogbok om tro i fjor, ute av stand til å kjenne igjen de religiøse og bibelske motivene som gjennomsyrer den europeiske kulturarven. En lignende tese har vært med å motivere Å sette verden i brann: En ateist skriver om Jesus, den nye boken til forfatter og Aftenposten-spaltist Bjørn Stærk.

Stærk har over lengre tid skrevet om religion og religionsdebatt. Han har utfordret oppfatningen om at verden blir stadig mer sekulær, skrevet om den kristenkonservative minoriteten i Norge, og konfrontert det han kaller «uvitende og slurvete religionskritikere».

Mye av dette gir gjenklang i boken, som dels fremstår som et opplysningsprosjekt for ikke-troende, en guidet tur i kristen historie og teologi, og dels som et forsvar for visse kristne begreper som ifølge Stærk er blitt litt for lettvint forkastet av vår sekulære samtid.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.