00:00 - 14. oktober 2016

Følelsesmenneske til fingerspissene

Selv de mørkeste tekstene i Stig Sæterbakkens posthume notatutgivelse lyses opp av forfatterens formuleringsglede.

Øyeblikksbilder og refleksjoner: Nær fem år etter hans død utgis Stig Sæterbakkens notater i samlingen Ikke noe av dette handler om meg. Foto: Ellen Lande Gossner

DET ER HER DET GJELDER, er det som om tekstene til Stig Sæterbakken (1966–2012) roper. Det kan handle om litteratur, om moral, angst, kunstverk, eller alt dette på samme tid – viljen til å overskride det kjente og gitte er uansett karakteristisk for Sæterbakken.

Med høstens posthume utgivelse avsluttes et forfatterskap som har rommet diktsamlinger, romaner og ikke minst en rekke essaysamlinger. Uavhengig av sjanger nærer Sæterbakkens tekster seg på en voldsom søken som de fleste mennesker har i seg, men som slett ikke alle vil gi etter for – og som det er de færreste forunt å kunne sette ord på.

 

Annonse