Annonse

Annonse

00:00 - 28. oktober 2016

En perfekt spion

John le Carrés memoarer er fortellingen om en mann som stadig gjenoppfinner seg selv.

Rollen John le Carré spiller i store deler av boken er som eventyrer og levemann. Foto: Terry O'Neill/Getty Images

John le Carré er aktuell med memoarene The Pigeon Tunnel i høst, angivelig et hastig motsvar til den autoriserte og lesverdige mursteinen John le Carré: The Biography av fjoråret. For eks-spionen, spenningsforfatteren og den evige myteskaperen David Cornwell kan selvsagt ikke la en biograf få siste ordet i fortellingen om John le Carré.

Men hvem kan fortelle sannheten om et liv? «We all reinvent our pasts», medgir le Carré, «but writers are in a class of their own.» Det korrekte ville kanskje være å si at le Carré selv er en løgner i en egen liga:

 

HER !

Annonse