Annonse
00:00 - 28. oktober 2016

En perfekt spion

John le Carrés memoarer er fortellingen om en mann som stadig gjenoppfinner seg selv.

Rollen John le Carré spiller i store deler av boken er som eventyrer og levemann. Foto: Terry O'Neill/Getty Images
Annonse

John le Carré er aktuell med memoarene The Pigeon Tunnel i høst, angivelig et hastig motsvar til den autoriserte og lesverdige mursteinen John le Carré: The Biography av fjoråret. For eks-spionen, spenningsforfatteren og den evige myteskaperen David Cornwell kan selvsagt ikke la en biograf få siste ordet i fortellingen om John le Carré.

Men hvem kan fortelle sannheten om et liv? «We all reinvent our pasts», medgir le Carré, «but writers are in a class of their own.» Det korrekte ville kanskje være å si at le Carré selv er en løgner i en egen liga:

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker