Annonse
00:00 - 16. september 2016

– Shakespeare er relevant overalt

Den norgesaktuelle rapperen, forfatteren og skuespilleren Saul Williams har nettopp gjort ferdig en filminnspilling av En midtsommernatts drøm. Shakespeare har vært med ham fra barndommen.

Fiktive karakterer: Williams er kjent for å ha en sterk litterær identitet i sangtekstene. årets plate MartyrLoserKing sirkler rundt en fiktiv, revolusjonær hacker. Foto: Geordie Wood
Annonse

Mange husker skjellsettende møter med kunstverk. En plate, film eller bok som gjorde uutslettelig inntrykk, som formet ens syn på verden, sjelen og evigheten. For rapperen, forfatteren og skuespilleren Saul Williams kom opplevelsen da han var åtte, og traff William Shakespeare for første gang.

– Shakespeare var det første som virkelig, virkelig traff meg. Jeg elsket lagene av mening, og alt han lærte meg om det engelske språket. Selv om det var morsmålet mitt, gjorde Shakespeare det mulig å grave dypere inn i språket, dets etymologi og historie, sier han.

Williams (44) vokste opp rett nord for New York City, og når vi snakker på telefon, står han på farten til Stavanger, der han skal holde konsert og samtale fra scenen under litteratur- og ytringsfrihetsfestivalen Kapittel. Williams er kjent for å ha en sterk litterær identitet i sangtekstene, og kalles ofte «hiphopens hoffpoet». Møtet med Shakespeare skjedde fordi han ville prøve seg på skuespill.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse