Annonse
00:01 - 23. september 2016

– Mine erindringer står jeg ved

Et personlig vitnesbyrd fra den danske underklassen har skapt en voldsom debatt om klasse og sannhet i litteraturen. – Når mennesker ikke har noe konstruktivt å gjøre, så finner de ofte på noe destruktivt, sier forfatter Karina Pedersen.

Karina Pedersen har skrevet bok som er utformet som e-poster om oppveksten i det Pedersen omtaler som den danske underklassen – sosialboligene i Korskærparken i byen Fredericia på Jylland. Foto: Niels Hougaard
Annonse

«Årtiers omgang med underklassen har presset min medmenneskelighet ut av meg.»

«Underklassens moral ligger ikke lenger på nullpunktet; den er for lengst gått i minus.»

Setningene er typiske for boken som har skapt eksepsjonelt mange overskrifter i dansk presse de siste ukene: Karina Pedersens Helt ude i hampen – mails fra underklassen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.