Annonse
00:01 - 23. september 2016

– Mine erindringer står jeg ved

Et personlig vitnesbyrd fra den danske underklassen har skapt en voldsom debatt om klasse og sannhet i litteraturen. – Når mennesker ikke har noe konstruktivt å gjøre, så finner de ofte på noe destruktivt, sier forfatter Karina Pedersen.

Karina Pedersen har skrevet bok som er utformet som e-poster om oppveksten i det Pedersen omtaler som den danske underklassen – sosialboligene i Korskærparken i byen Fredericia på Jylland. Foto: Niels Hougaard
Annonse

«Årtiers omgang med underklassen har presset min medmenneskelighet ut av meg.»

«Underklassens moral ligger ikke lenger på nullpunktet; den er for lengst gått i minus.»

Setningene er typiske for boken som har skapt eksepsjonelt mange overskrifter i dansk presse de siste ukene: Karina Pedersens Helt ude i hampen – mails fra underklassen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker