Annonse
20:00 - 01. september 2016

Hva sier en norsklærer?

Benedicte Eyde er norsklektor på Stabekk videregående skole og daglig leder i Landslaget for norskundervisning (LNU). Hun har lest tre passasjer fra Ketil Bjørnstads bok, om Pasolini, Biafra og flykapringen i 1977.

Annonse

Hver dag strever norske elever med den enorme kildemengden som i dag finnes. Hvordan skape sin egen tekst uten å kopiere, i en verden som renner over av tekst? Norsklærer Benedicte Eyde har lest tre sekvenser fra Bjørnstads roman opp mot Wikipedia, The New York Times og utdrag fra Simen Ekerns Roma. Eyde understreker at hun ikke tar stilling til hva Bjørnstad eller andre skjønnlitterære forfattere bør gjøre. I stedet forklarer hun hva de forsøker å lære elevene om kildebruk, selvstendighet og etterrettelighet. Her er hennes kommentar, sendt via e-post:

 

«I alle disse sekvensene fra Bjørnstads roman er det delvis hentet enkeltsetninger og/eller mye informasjon som er omformulert fra andre tekster. Når man ser tekstene tett opp mot hverandre, går det tydelig fram.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse