Annonse
20:00 - 01. september 2016

– Et Wikipedia-sveip

Ketil Bjørnstad ligger nært opp til de historiske kildene i sin nye bok i serien med selvbiografiske historieromaner.

Foto: Christian Belgaux
Annonse

Skillet mellom fag- og skjønnlitteratur er i bevegelse. Mens Karl Ove Knausgård og Linn Ullmann har hatt suksess med ikke-fiktive romaner om virkelige mennesker, uttalte Ivo de Figueiredo, som i høst utgir sin familiehistorie som sakprosa, nylig til Morgenbladet at et vesentlig sjangerskille mellom ham og Ullmann er ­«meningsløst».

Syttitallet er andre bok i Ketil Bjørnstads serie med selvbiografiske, kulturhistoriske romaner. Den er lagt opp ved vekselvise beskrivelser av forfatterens eget liv, og av store historiske hendelser ute i verden. Historiesekvensene er ofte skilt ut i egne avsnitt. Men hvor tar han dette historiske stoffet fra, om alt fra kuppet i Chile i 1973 til Sovjets invasjon av Afghanistan seks år etter?

– Jeg har en stor blanding av leksikon, Google, Wikipedia, tids-encyklopedier, Hvem hva hvor samt tilgang til avisartikler og bøker jeg har samlet på, som har de overfladiske historielinjene. På de tingene som er ekstra viktige, prøver jeg å gå inn i flere kilder, men faller ofte ned på én, sier Bjørnstad om sin arbeidsmetode.  

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.