00:00 - 30. september 2016

231 glade dager

Marita Hansens debutbok henter sin kraft i det nære og hverdagslige og fremstår som en vellykket norsk versjon av den litterært ambisiøse memoaren.

Nær: Marita Hansen er sterkest når hun skriver om det nære og hverdagslige. Foto: Cappelen Damm

Marita Hansens debutbok om håp, død og sorgarbeid, Og hver morgen våkner jeg, er nær og personlig litteratur på sitt beste, en stillferdig kjærlighetsmemoar med robust struktur som vekker både innlevelse og ettertanke.

I Norge og Skandinavia er selvutlevering i bokform et relativt nytt fenomen, som oftest forbundet med en generell vending mot virkelige hendelser og personer innenfor den eksperimentelle romanen. Men den engelskspråklige litteraturen har en levende selvbiografisk memoartradisjon, og opplagte forelegg for Hansens prosjekt finner man i Joan Didions De magiske tankers år (2005) og Joyce Carol Oates’ En enkes fortelling (2011).

 

Annonse