Annonse
00:00 - 12. august 2016

– Uheldige ringvirkninger

Om forlag og forfattere i økende grad setter romanstempel på litterær sakprosa, må man ta grep, mener generalsekretæren i forfatterforeningen for faglitteratur.

Annonse

– Eksperimentering og sjangeroverskridelse bør være like anerkjent fra sakprosaens side, som fra den skjønnlitterære, sier generalsekretær for Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF), Tore Slaatta.

– Mange sakprosaforfattere fortjener anerkjennelse på lik linje med skjønnlitterære forfattere for sine litterære arbeider. Men det betyr ikke at alle sjangerdefinisjoner og litteraturpolitiske skillelinjer bør oppgis. Det viktigste er å ha kompetente, litterære råd som ser med interesse på sjangerutvikling og er opptatt av fleksibilitet. At de skjønnlitterære ordningene er så mye bedre, skaper imidlertid uheldige ringvirkninger.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.