00:00 - 12. august 2016

– Uheldige ringvirkninger

Om forlag og forfattere i økende grad setter romanstempel på litterær sakprosa, må man ta grep, mener generalsekretæren i forfatterforeningen for faglitteratur.

– Eksperimentering og sjangeroverskridelse bør være like anerkjent fra sakprosaens side, som fra den skjønnlitterære, sier generalsekretær for Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF), Tore Slaatta.

– Mange sakprosaforfattere fortjener anerkjennelse på lik linje med skjønnlitterære forfattere for sine litterære arbeider. Men det betyr ikke at alle sjangerdefinisjoner og litteraturpolitiske skillelinjer bør oppgis. Det viktigste er å ha kompetente, litterære råd som ser med interesse på sjangerutvikling og er opptatt av fleksibilitet. At de skjønnlitterære ordningene er så mye bedre, skaper imidlertid uheldige ringvirkninger.

 

Annonse