Annonse
00:00 - 12. august 2016

– Uheldige ringvirkninger

Om forlag og forfattere i økende grad setter romanstempel på litterær sakprosa, må man ta grep, mener generalsekretæren i forfatterforeningen for faglitteratur.

Annonse

– Eksperimentering og sjangeroverskridelse bør være like anerkjent fra sakprosaens side, som fra den skjønnlitterære, sier generalsekretær for Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF), Tore Slaatta.

– Mange sakprosaforfattere fortjener anerkjennelse på lik linje med skjønnlitterære forfattere for sine litterære arbeider. Men det betyr ikke at alle sjangerdefinisjoner og litteraturpolitiske skillelinjer bør oppgis. Det viktigste er å ha kompetente, litterære råd som ser med interesse på sjangerutvikling og er opptatt av fleksibilitet. At de skjønnlitterære ordningene er så mye bedre, skaper imidlertid uheldige ringvirkninger.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse