Annonse
00:00 - 05. august 2016

Tanteløs tverrfaglighet

Med det nyetablerte Forlaget Fanfare ønsker Synne Øverland Knudsen å minske avstanden mellom Oslo og Elverum – som kan være ganske lang, metaforisk sett.

Lite formelt forlag: Synne Øverland Knudsen. ⇥ Foto: Anne Valeur
Annonse

I de siste årene har Synne Øverland Knudsen vært primus motor i tidsskriftet Fanfare. Ifølge egenpresentasjonen har det blitt kalt «det sprøeste innslaget i den litterære offentligheten». Betyr dette at den litterære offentligheten ellers er litt grå?

– Heller burgunderrød? He-he, jeg tror den litterære offentligheten har det godt, og da må det selvfølgelig virke utrolig deilig bare å bli akkurat der hvor man er, sier Knudsen.

– Sånn er min far også, og selv om jeg synes han er en strålende type, så tenker jeg ikke at jeg trenger å bli helt lik ham med det første, sier Knudsen, som nå altså starter forlag.  

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Solveig-koblingen er ikke påtrengende. Derimot åpner teksten på usedvanlig blekt vis.
Beskrivelser av smerte tar mye plass, og flere av dem er treffende.
En annen novelle handler om hvordan fortelleren studerer en lommetyv i arbeid, og fryder seg over det kriminelle håndverket.
Norges ninjakommandør presenteres som en restaurert samling av fire tegneseriehefter utgitt i 1987, nylig gjenoppdaget i Nasjonalbibliotekets arkiver.