Annonse
00:00 - 12. august 2016

Oppløsningstendenser

Agnar Lirhus’ nye roman er best når den er på sitt enkleste.

Klima og kjærlighet: Agnar Lirhus planter en produktiv usikkerhet i leseren. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Mine egne hender er knapt rene for økologisk godkjent plantejord fra kjøkkenhagen idet jeg tar fatt på Agnar Lirhus nye roman Liten kokebok, som åpner slik: «Hendene er svarte av jord. Tomater og agurker, sukkererter, plukksalat, gulrøtter, grønnkål. Bak huset er det urtebed, med kruspersille, rosmarin, løpstikke, koriander og salvie.»

Ai, så vanskelig det er å sympatisere med sitt eget sjikt av middelklassen når man møter det representert av slike sosialt distingverende oppramsinger på boksiden! Jeg skrubber neglene for jord, setter spaden på plass i kjelleren og leser videre, i håp om å unnslippe speilet denne lille boken – i sitt insisterende presens – liksom stiller opp foran meg.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse