Annonse
00:00 - 26. august 2016

Ømhetsarbeid

Ylva Ambrosia Wærenskjolds nye diktsamling dreier seg om omsorgssvikt, men går klar av klisjeene om hvordan en dårlig barndom preger voksenlivet.

Intet blindt sinne: På tross av en voldelig far er jeg-et i Ylva Ambrosia Wærenskjolds andre bok er lite interessert i offerrollen, og motsetter seg et «rent og trygt hat». Foto: Pernille M. Walvik
Annonse

I folkeeventyret om Askeladden og de gode hjelperne møter Askeladden en mann med syv somre og femten vintre i magen. På spørsmålet om hvorfor han sitter og holder seg for truten, svarer mannen at om han åpnet munnen ville han lett ha gjort kål på hele verden.

I Ylva Ambrosia Wærenskjolds andre bok, Syv somre og femten vintre, finner en bak eventyrtittelen en diktfortelling om et jeg – Ylva – som nøster opp løse tråder i sin familiehistorie, konfrontert med opplysningene i barnevernsrapporten hun får tilgang til.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse