Annonse
00:00 - 12. august 2016

En tredje leserkontrakt

 Man kan aldri skrive fullstendig sant om eget liv, sier forfatter Ivo de Figueiredo. Nå etterlyser han en tredje leserkontrakt for den subjektive sakprosaen.

Annonse

– At det skal være vesentlig sjangerskille mellom meg og en forfatter som Linn Ullmann, er meningsløst, sier Ivo de Figueiredo.

I oktober er forfatteren og historikeren ute med boken En fremmed ved mitt bord, hvor han nøster opp i sin fars ukjente familiehistorie – et stort og ytterst personlig arbeid som tok fem år å fullføre. Men der Ullmanns bok fra i fjor, De urolige, ble utgitt som en roman, havner de Figueiredos «slektsgranskning» inn under kategorien «Biografier og memoarer», altså sakprosa. 

– Helst skulle jeg sett at den var ført inn under sjangeren «familiefortelling», sier han.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.