Annonse
00:00 - 22. juli 2016

Satire over satire

Med Blotch er en av Frankrikes dyktigste nålevende tegneserietegnere endelig tilgjengelig på norsk.

Annonse

Christian «Blutch» Hincker (f. 1967) er blant Frankrikes mest anerkjente nålevende tegneserietegnere, og kjennetegnes av en tegnestil som forener de to estetiske hovedstrømningene i det franske tegneseriemarkedet. Ved å kombinere det karikerte uttrykket man finner i vitsetegninger og humorserier med det naturalistiske formspråket som preger kontinentaleuropeiske spenningstegneserier, trekker han veksler på et bredt spekter av den franske tegneseriehistorien. Likevel – eller kanskje nettopp derfor – har Hinckers estetiske sensibilitet også påfallende mye til felles med moderne amerikanske alternativtegneserier.

 

Uspiselig hovedperson. I Blotch – Kongen av Paris flytter Hincker seg selv og sine kolleger fra 90-tallsinkarnasjonen av vittighetsbladet Fluide Glacial (etablert i 1975) til 30-tallets Paris, hvor de tildeles rollen som et gresk kor som kommenterer epokens radikale ideer. Det vil si, forfatterens avatar Blotch er mest opptatt av seg selv og sin egen storhet, og med usvikelig tro på eget talent gjør han sitt ypperste for å holde franske nasjonaldyder i hevd ved hjelp av vitsetegningens kunst.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse