Annonse
00:00 - 10. juni 2016

Lasse Midttun: Episke fotballbøker

Vi må over Nordsjøen til England for å finne episk fotball-litteratur, skriver Lasse Midttun.

Annonse

Hør Lasse Middtun fortelle mer om fotballens episke element på Morgenbladets podcast. Abonner via Itunes, eller lytt her: 

Norske fotballbøker har mange kvaliteter, men de mangler Den Store Nerven, ånden fra Homers Iliaden og Thukydids Peloponneserkrigen: Det episke, dramatiske sveipet som inkorporerer den søte triumf og den bitre tragedie. Ja, vi har det i ski og skøyter. Men i fotball? Tja, det er begrenset hvor mye drama du får ut av en heldig 1-0-seier mot Island fulgt av et tremålstap mot Sverige – Norges standardinnstilling i generasjoner.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.