Annonse
00:00 - 01. juli 2016

Brussel, åpen by

Hvilke historier forteller Europa om seg selv i dag? I de neste ukene forsøker to av Morgenbladets litteraturkritikere å finne den europeiske drømmen i den europeiske krisen.

Annonse

Ingenting er ferdig ennå.

Aprilsola varmer opp Leopoldparken i sentrum av Brussel. En eldre herre i dress, antagelig en eurokrat, haster irritert forbi oss med hendene foran ansiktet. Han vil av en eller annen grunn ikke la seg gjenkjenne på bildene fotografen tar av den store bygningen foran oss.

Den litt klumpete og uelegante Eastman-bygningen ruver i terrenget, men den er pakket i plast og omgitt av stillaser, til tross for at museet bygningen etter hvert vil huse, skulle ha åpnet i januar. Vi har planlagt disse reisene rundt i Europa – dette forsøket på å sirkle inn «den europeiske drømmen» midt i «den europeiske krisen» – i omkring et år, men Europaparlamentets nye symbolprosjekt, «The House of European History», som skulle gi oss EUs offisielle bud og et sted å starte, får vi altså ikke besøkt. Vi står foran en byggeplass.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse