00:01 - 27. mai 2016

Spis og bli spist

Alexandra Kleeman skriver om tingene vi forbruker, og hvordan vi lar oss forbruke av tingene.

Samfunnsbilder: Alexandra Kleemans debutroman You Too Could Have a Body Like Mine dreier seg om maten vi spiser og tv-skjermene vi ser på.

«En gang da jeg var rundt åtte år gammel, gikk jeg tom for lesestoff og gikk inn på rommet til moren min, sier den amerikanske forfatteren Alexandra Kleeman, som denne uken deltar på Litteraturfestivalen på Lillehammer.

Historien begynner slik mange av historiene til Kleeman begynner. Som om hun fortalte et eventyr.

– Jeg fant en fortelling som heter «The Savage Mouth» av den japanske forfatteren Sakyo Komatsu. Den handler om en fyr som har bestemt seg for at han ikke lenger skal ta liv for å fremme sitt eget. Ikke livet til dyr, og heller ikke planter.

Annonse