00:01 - 27. mai 2016

Addis Abeba-vandringen eller Hvit kvinnes feiltrinn

Møter: Madame Nielsen er i Etiopia, et land hun ikke vet noe om. Hvem treffer hun? Hva vil skje? ⇥Foto: Madame Nielsen

Madame er i Afrika. «What am I doing here?» tenker hun. Hun har ingen farm og ingen affære med en flyger. Så hva gjør hun her? En misjonær har invitert henne, en fantast, en forfører, «kom til Afrika!» skrev han, «her er fjell, byer og stier man kan følge!» Hvorfor ikke, tenkte hun, hvorfor? Og nå er hun her.

Madame vet ikke hvor hun er: Etiopia. Madame vet ingenting om Etiopia: et stort land i det østlige Afrika, da hun var gutt i et fjernt århundre het keiseren Haile Selassie, flaggets farger var grønn og rød, løperne lysebrune som Toms guldbarrer, lette som insekter, Madame vet virkelig ingenting.

Annonse